Wie schrijft?

Ik ben geboren in Duitsland in 1965, en nu woon ik in België, met mijn familie, met twee honden en twee katten. Ik hou van lezen en schrijven, maar ik hou ook van het doen van wat meer sociale activiteiten zoals koken en spelen.

Ik ben ook een student en een onderzoeker in de informatica. Ik heb een proefschrift over de bruikbaarheid van digitale producten, en een boekvoorstel over user interfaces. Ik ben erg geïnteresseerd in nieuwe manieren om producten te bouwen, zoals draagbare apparaten, en ik heb gewerkt aan een prototype van een augmented reality-interface voor een draagbare camera. Ik heb een bijzondere interesse in de interacties tussen mensen, hun omgevingen en computers. Ik heb bijvoorbeeld een eenvoudige, maar effectieve methode ontworpen en geïmplementeerd om mensen in staat te stellen te communiceren met hun omgeving terwijl ze werken. Het is gebaseerd op de veronderstelling dat mensen in contact zijn met het apparaat, in plaats van met elkaar, en kan daarom worden "gemengd".

Toen ik begon deze blog in 2009, wilde ik schrijven over de "mode" van slippers in het algemeen en de mensen die betrokken zijn bij het maken van hen. In het begin heb ik een paar blogposts over de betrokkenen en hun projecten, maar na mijn blog berichten op Slippers voor Luiaards begon een beetje virale (en sommige van de berichten ontvangen een beetje spam), ik dacht dat het een goed idee om een "blog" gewijd aan slippers te creëren, om mijn bevindingen te documenteren en mijn gedachten over het onderwerp te delen. Ik heb in 2014 een nieuwe blog gemaakt voor Slippers in Amsterdam, die nog steeds springlevend is. Ik hoop dat je ervan geniet!

Hier is een korte geschiedenis van de slipper industrie in Nederland:

De Nederlandse Slipper Industrie werd oorspronkelijk ontwikkeld in 1794 door een paar schoenmakers in Amsterdam, Van Eyck en Zwarte Piet, die hun persoonlijke vaardigheden probeerden te combineren met hun liefde voor design. Als gevolg hiervan ontwikkelde hun product, bekend als "slippers", zich tot een enorme industrie in Amsterdam, en de Nederlandse slippers-industrie is nog steeds behoorlijk actief vandaag, met een grote internationale aanwezigheid.

Vandaag de dag werken er zo'n 500 schoenfabrikanten in de Nederlandse Slipper Industrie.

Mijn passie

Mijn passie is voor het perfecte schoeisel. Dus begon ik om twee redenen over slippers te schrijven: delen wat ik leuk vind en ik wilde ook mensen inspireren. Ik hou van lezen en ik lees veel, en hoe meer ik lees over slippers hoe meer ik graag over hen schrijven. Voor degenen onder u die mij niet kennen, ik ben een ontwerper van slippers. Ik begon in het vak met mijn moeder. Nu werk ik met een oude vriend die veel ervaring heeft in deze business, en die ook erg aardig is.

Wat vind je leuk aan slippers?

Ik hou van hun eenvoud en comfort. Ik hou van het uiterlijk van een pantoffel met zijn zeer eenvoudige ontwerp. Dit betekent dat er geen complexe vormen of patronen zijn die verwarrend kunnen zijn voor de klant. Ik hou van slippers met een elegantie en een kwaliteit die kan worden waargenomen op een afstand. Mijn favoriet is de kant. Ik hou van dat ze zo licht van gewicht.

Leven

Toen ik klaar was met school, dacht ik aan een carrière als ontwerper en na een paar maanden werk kon ik mijn eerste slipper ontwerp maken.

Dit is het ontwerp dat ik heb gemaakt voor de pantoffel die je links zien, en dit is hoe het hele ding is geworden. Ik hou van het idee van een pantoffel met de rug opgedoken om u te laten voelen hoe goed het eruit ziet in je sokken. Ik denk dat het ontwerp is ook vrij elegant: de achterkant is vrij minimalistisch en de witte stiksels in het bovenste deel (aan beide zijden) helpt om het te onderscheiden van de zwarte en blauwe zie je in de meeste slippers. Het ontwerp is nog steeds een work in progress, maar ik denk dat het vrij goed uitgepakt. Deze slipper is ontworpen in drie kleuren, en ik ben van plan op het maken van wat meer van die. En ik wil ook graag wat andere dingen toevoegen, zoals de zwarte en blauwe slipper met een witte streep aan de onderkant.

Mijn motto is "mouwloos is iets moois."

Mijn slippers zijn ontworpen om mijn voeten te beschermen en te voorkomen dat ze krabben en kraken. Dus elke keer als ik uit het huis stap of op een stoel of een tafel, doe ik mijn slippers aan. Ik draag geen sokken of schoenen omdat ze me een voetprobleem zouden geven. Echter, ik gebruik slippers bijna elke dag naar school te gaan, om te werken, naar de supermarkt, naar de films, enz. Dus dit geeft me een goed gevoel over het dragen van mijn slippers!

Mijn Slipper Blog (slofvergelijkcentraal.nl)

Als u wilt zien hoe ik eruit zie het dragen van slippers op mijn blog zie je me lopen op blote voeten in de zomer.

Ik kijk vaak naar de slippers op het internet als ik loop of zit. Soms draag ik mijn slippers voor de spiegel om ze beter te zien.